Termín obdržení zásilky
Česká pošta Čtvrtek 21.03
PPL Čtvrtek 21.03
Osobní odběr Pátek 22.03
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Antitotalitní encykliky

Antitotalitní encykliky
16 %

134  Kč 159 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Pius XI. (1857-1939) spatřoval ve vykázání Boha ze společnosti hlavní příčinu strašlivých hrůz, které trýznily tehdejší svět. Ve všech oblastech života se systematicky stavěl na odpor proti sekularizaci institucí a mravů.
Obdobné důvody stály také za trvalým úsilím Pia XI. o rozvíjení a obranu Katolické akce v rámci celé církve. Právě v Katolické akci totiž Pius XI. viděl mocný prostředek křesťanské obrody. Jeho encyklika Non abbiamo bisogno z roku 1931 se ostře ohrazuje proti útokům fašistické vlády na italskou Katolickou akci.
Samotný rasistický nacismus byl velmi ostře odsouzen jako novopohanství prostřednictvím encykliky Mit brennender Sorge z roku 1937 (O situaci katolické církve v Německé říši) a nedlouho po ní Pius XI. předložil církvi a světu encykliku Divini Redemptoris, v níž velmi ostrým způsobem obvinil ateistický komunismus z toho, že představuje hlavní sílu, která podvrací veřejný pořádek a stojí také za krvavým pronásledováním církve.
Autor:
Nakladatel: Krystal OP
ISBN: 9788087183748
Jazyk : Čeština
Počet stran: 124
Mohlo by se vám také líbit..