Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Bail-in a ochrana vlastnického práva

Bail-in a ochrana vlastnického práva
7 %

501  Kč 539 Kč

Odesíláme do 3 až 5 dní

Sleva až 70% u třetiny knih

Monografie pojednává o ochraně vlastnického práva věřitelů, majitelů akcií či dluhopisů při řešení selhání - (před)úpadkové situace finančních institucí (především bank) a je na českém trhu první publikací tohoto zaměření.

\n

Autor se uceleně a podrobně zabývá jak praktickými, tak teoretickými aspekty - počínaje finančněprávní a konče ústavněprávní rovinou - nového způsobu řešení (hrozících) úpadků bank formou rekapitalizace z vnitřních zdrojů prostřednictvím konverze pohledávek za korporací na vlastnický podíl na této korporaci (debt-for-equity-swap), tj. vynucenou restrukturalizací pasiv korporace, takříkajíc fait accompli, v zásadě nikoli na základě smluvního konsensu, tedy bez zapojení valné hromady (akcionářů), vlastníků dluhopisů, věřitelů či jiných zainteresovaných osob (stakeholderů), ale na základě rozhodnutí správního orgánu a mimo úpadkové soudní řízení (bail-in). Tento nový způsob řešení (hrozících) úpadků (typicky) bank (bail-in) je poměřován se stávajícím způsobem jejich řešení poskytnutím veřejné podpory coby rekapitalizací z veřejných zdrojů (bail-out).

\n

Publikace může být užitečnou pomůckou nejen pro advokáty, insolvenční správce či soudce, ale i pro samotné věřitele (vkladatele), majitele akcií či dluhopisů (hrozícím) úpadkem dotčených finančních institucí (především bank) či jiné zainteresované osoby (stakeholdery).

Autor:
Nakladatel: C. H. Beck
ISBN: 978-80-7400-813-9
Rok vydání: 2021
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná/paperback
Počet stran: 272
Mohlo by se vám také líbit..