Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 17.05
PPL Pátek 17.05
Osobní odběr Pondělí 20.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Regulace lobbingu v České republice

Regulace lobbingu v České republice
11 %

169  Kč 190 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Téměř každý den mediální zprávy přinášejí české veřejnosti příklady, jak jsou zvolení politici propojení s lobbisty a jejich rozhodnutí s podnikatelskými záměry. Přesto Česká republika stále postrádá legislativu, která by definovala lobbing, stanovila pravidla komunikace mezi lobbisty, zákonodárci a státními úředníky či zakotvila průhlednost těchto vztahů.
Pokud činnosti jako lobbing chybí transparentnost v důsledku neúčinné regulace, může to narušovat důvěru veřejnosti a posilovat podezření z korupčního či neetického jednání v rozhodovacích procesech. Ačkoliv nová vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL slibuje, že připraví a schválí řadu protikorupčních zákonů, ve vládní koaliční smlouvě bohužel chybí regulace lobbingu jako opatření proti korupci či organizovanému zločinu.
Cíl této publikace je vysvětlit veřejnosti a státním představitelům významnost regulace lobbingu v boji s korupcí v České republice a poskytnout hlavní legislativní opatření v této oblasti, která podporují české nevládní protikorupční organizace. V posledních letech bylo v konceptualizaci a analýze regulace lobbingu ze strany expertů, protikorupčních organizací a státních úředníků dosaženo velkého posunu.
V současné době chybí hlavně politická vůle implementovat potřebnou reformu. Tato publikace přináší myšlenky, doporučení a specifické legislativní návrhy.
Autor:
Nakladatel: Sociologický ústav AV ČR
ISBN: 9788073302474
Rok vydání: 2014
Jazyk : Čeština
Počet stran: 120
Zařazení: kolektivní monografie lobbismus právo a politika právní reformy
Mohlo by se vám také líbit..