Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Čtvrtek 02.05
PPL Čtvrtek 02.05
Osobní odběr Pátek 03.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Hory a moře mezi „námi“

Hory a moře mezi „námi“
47 %

207  Kč 390 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih
Publikace analyzuje způsoby vnímání a členění geografického prostoru na základě srovnání německých cestopisů o Čechách a britských cestopisů o Irsku, publikovaných mezi lety 1750 a 1850. Z pozice německých a britských cestovatelů je zkoumáno, do jaké míry byly za nejdůležitější prostorový předěl považovány politické hranice a nakolik jim v tomto ohledu konkurovaly hranice kulturní.
Porovnání německého a britského pohledu na sousední země a jejich obyvatele neodhaluje pouze vzájemné německo-české a britsko-irské stereotypy, ale také obecnější jevy, které měly kořeny v transnacionální myšlenkové výměně. Časové vymezení práce umožňuje sledovat proměnu prostorových představ v obdobích pozdního osvícenství a romantismu a zasadit je do kontextu formování národních identit a konstruování národního teritoria.
Autor:
Nakladatel: Karolinum
ISBN: 9788024622606
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 396
Zařazení: monografie cestopisy cesty a pobyt národní identita britská literatura německá literatura geografický prostor geografické vnímání
Mohlo by se vám také líbit..