Potravinářské zbožíznalství
25
%
513 Kč 682 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Výživa a potraviny, zejména jejich kvalita a vliv na zdraví, jsou v současné době předmětem velkého zájmu médií a samozřejmě i veřejnosti. I když stále většina spotřebitelů nakupuje potraviny podle ceny, stoupá počet těch, kteří si vybírají podle surovinového složení, výživové hodnoty a senzorických vlastností.
Kniha Potravinářské zbožíznalství by měla vyplnit mezeru na našem knižním trhu a usnadnit čtenářům výběr potravin ze široké nabídky, která na našem trhu s potravinami v současnosti je. Poslední obsáhlejší publikace pojednávající o potravinářském zbožíznalství vyšly na sklonku 90. let minulého století, mnohdy jsou rozebrané a nejsou zcela aktuální.
Vlastní text knihy je rozdělen do čtyř oddílů, kapitoly jsou číslovány průběžně v celé knize. Oddíl I (kapitoly 1-6) je věnován potravinářské legislativě. Oddíl II (kapitoly 7-10) se zabývá kvalitou potravin a její kontrolou. Těžištěm knihy je oddíl III, ve kterém jsou v kapitolách 11-43 popsány potravinářské výrobky seřazené podle příslušných komodit.
V závěrečném oddílu IV jsou zařazeny dvě kapitoly. Kapitola 44. Zbožíznalství a inovace v potravinářském průmyslu reaguje na poměrně rychlou obměnu sortimentu potravinářských výrobků a jejich složení a poslední kapitola 45. s názvem Shrnutí zásad správné výživy zdůrazňuje význam výživy pro lidské zdraví a uvádí Výživová doporučení pro obyvatelstvo České republiky, tak jak je formulovala Společnost pro výživu. Tato doporučení obsahují mimo jiné i hlavní zásady pro výběr potravin pro správnou výživu.
Kniha Potravinářské zbožíznalství je určena pro zájemce z řad spotřebitelů a jako studijní materiál pro studenty středních a vysokých škol zaměřených na potraviny a výživu. Může být dobrým zdrojem informací pro pracovníky ve státní správě, státních kontrolních orgánech ministerstva zemědělství i zdravotnictví, lékaře, jejichž specializace souvisí s výživou, nutričním terapeutům, výživovým poradcům a i výrobcům a distributorům potravinářského zboží.
Nakladatel: | Key publishing |
ISBN: | 978-80-7418-208-2 |
Rok vydání: | 2014 |
Jazyk : | Čeština |
Počet stran: | 435 |
Zařazení: | zbožíznalství • potraviny • kolektivní monografie • potravinářství • kvalita potravin |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Umění vládnout
Margaret Thatcher
-
Akta Rockefeller
Gary Allen
-
Pomsta geografie
Robert S. Kaplan
-
V zajetí moci
Jiří Knapík; Jiří Slíva
-
Dědictví
Helena Havlíčková
-
Vila pana prezidenta
Pavel Hrabica
-
Die Welt ist flach
Friedman, Thomas L.
-
On Liberty
Mill John Stuart
-
Útěky a návraty
Jiří Šolc
-
Zrada
Bill Gertz
-
Common Sense
Paine Thomas
-
Korespondence 1978 - 2001
Václav Havel; František Janouch
-
Základy správního práva a veřejné správy
Svoboda, Ivo
-
Základy společenských věd I. Základy ...
-
Krizová komunikace
-
Právo EU po Lisabonské smlouvě - 2. v...
Janků, Martin; Janků, Linda