Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 08.05 )
Česká pošta Úterý 07.05
PPL Úterý 07.05
Osobní odběr Čtvrtek 09.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Křížová výprava proti albigenským

Křížová výprava proti albigenským
14 %

257  Kč 298 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Křížová výprava proti albigenským představuje jeden z prvních příkladů systematického boje křesťanské většiny proti křesťanské herezi, jež ohrožovala středověkou společnost v jejích samotných základech.
Německý historik Jörg Oberste v této synteticky pojaté práci zkoumá především politické příčiny vyhlášení křížové výpravy proti albigenským papežem Inocencem IV. Prostřednictvím rozboru dobových kronik se pokouší nahlížet ono první velké antiheretické křížové tažení nikoli jako náboženský, nýbrž primárně jako mocenský konflikt, v jehož pozadí stála snaha ovládnout jak papežstvím, tak potažmo i francouzskou Korunou svébytné provensálské území. Na příkladu několika nejmocnějších okcitánských šlechticů ukazuje, že i přes podporu katarství v aristokratických kruzích hrála i zde větší roli regionální identita než rozdílnost víry, přičemž překvapivě to samé platí i pro mocná města v čele s Montpellier.
Kniha vychází s finanční podporou hlavního města Prahy.
Autor:
Nakladatel: Argo
ISBN: 9788025711767
Jazyk : Čeština
Vazba: Pevná s přebalem matná
Počet stran: 220
Zařazení: monografie křížové výpravy 13. stol. církevní dějiny křesťanství a politika 12.-13. stol. kataři Toulouse (Francie : oblast)
Mohlo by se vám také líbit..