Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Pátek 03.05
PPL Pátek 03.05
Osobní odběr Pondělí 06.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Zákon a právo v archaických kulturách

Zákon a právo v archaických kulturách
13 %

289  Kč 333 Kč

Odesíláme do 3 až 5 dní

Sleva až 70% u třetiny knih

Kolektivní studie Zákon a právo v archaických kulturách obsahuje odborné statě českých historiků náboženství, které analyzují vznik, povahu a proměny zákonů a zákoníků v osmi vybraných archaických kulturách. Přispěvatelé se zaměřili zejména na povahu, jazyk a historicitu dochovaného legislativního materiálu, na typy autorů, jimž byly zákonné normy přisuzovány, autoritu, jimiž byly zašťiťovány, a logiku, která se zrcadlí ve struktuře procesů a způsobech trestání. Neschází ani rozbor otázky, nakolik byly zákony pouze výrazem společenských ideálů svých tvůrců a nakolik se vztahovaly k reálné soudní a sociální praxi, jaký byl poměr zákona a morálky a komplikovaná otázka spravedlnosti a dodržování zákona. Kniha je uvedena rozsáhlou srovnávací studií.

Autor:
Nakladatel: Herrmann
ISBN: 978-80-87054-24-6
Rok vydání: 2010
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Vazba: pevná
Počet stran: 353
Zařazení: starověké civilizace starověk zákony kolektivní monografie zákonodárství právo a společnost právo a náboženství
Mohlo by se vám také líbit..