Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Rituální jeskyně starých Mayů - Cesta za tajemstvím mayských podsvětních mýtů

Rituální jeskyně starých Mayů - Cesta za tajemstvím mayských podsvětních mýtů
7 %

738  Kč 795 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih

Co pro Maye znamenají jeskyně a co v sobě ukrývají za tajemství? Co se v nich dělo a jakou roli hrály v mayském náboženství a mytologii? Na to se snaží odpovědět první souborná práce, která shrnuje nedávné výsledky archeologického výzkumu jeskyní mayské oblasti, a to i na základě osobních zkušeností autora. V češtině jde o první knihu o mayských jeskyních vůbec. Skrytý temný vodní podzemní svět měl (a dodnes má) velký náboženský význam pro staré i současné Maye; považovali jej za vstup do podsvětí. Proto byly jeskynní prostory Mayi často považovány za posvátné a sloužily jako dějiště mnoha tajemných rituálů, ve kterých byli účastníci v kontaktu s bohy, předky a ostatními nadpřirozenými bytostmi.

Autor:
Nakladatel: Academia
ISBN: 978-80-200-2330-8
Jazyk : Čeština
Vazba: Vázaný
Počet stran: 424
Zařazení: monografie cestopisy posmrtný život posvátná místa archeologické nálezy indiánská mytologie Mayové Mexiko rituály a obřady indiánská náboženství jeskyně Guatemala speleoarcheologie 2001-2010 kulty Belize
Mohlo by se vám také líbit..