Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 03.04
PPL Středa 03.04
Osobní odběr Čtvrtek 04.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Cirkadiánní kód – Využijte přirozený rytmus těla pro zdraví, výkon a zhubnutí

Cirkadiánní kód – Využijte přirozený rytmus těla pro zdraví, výkon a zhubnutí
25 %

316  Kč 419 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih

Je to tak snadné: stačí udržovat skrytý rytmus těla, které střídavě zapíná a vypíná své funkce, aby kromě práce zvládlo i regeneraci – a naše zdraví se zase vrátí ke své dokonalosti. Kdyby ale byly tyto poznatky tak samozřejmé, objevy na poli cirkadiánních rytmů by bylo v roce 2017 jen těžko vyznamenány udělaním Novelovy ceny. Civilizační výdobytky nám totiž tyto evolučně nastavené procesy skryly. S Pandovou poutavou knihou držíte v rukou příležitost, jak seřídit hodiny svého těla a trvale dosáhnout fyzické a duševní pohody. Naučíte se ovládat intenzitu světla, načasovat správně své jídlo, vyladit pohybovou aktivitu a oddávat se hlubokému spánku. Během několika týdnů zjistíte, jak skvělé je žít ve zdravém těle plném energie.

\n

V této knize o cirkadiánním životním stylu se mimo jiné dozvíte, že:
\nHodiny v našem mozku se řídí prvním ranním světlem a jasné večerní osvětlení jim škodí, což lze naštěstí řešit i pomocí technologií. \nPrvní sousto dne nastavuje orgánové hodiny, přičemž nezáleží tolik na tom, co jíte, ale jak dlouhý je denní interval věnovaný jídlu. \nSpánek nepředstavuje konec, nýbrž začátek našeho biologického dne, a pro jeho optimální efekt je potřeba vystřídat několik spánkových cyklů. \nSprávnému nastavení rytmu pomáhá cvičení ráno a v pozdním odpoledni. \nChronické nemoci i terapie mají silnou cirkadiánní složku, jejímž vyladěním lze nemocem předcházet a také je léčit. \nKonkrétní změny a tipy pro sladění každodenního života s biologickým rytmem jsou snadné a přirozené. O autorovi

\n

Satchin Panda (* 1971) působí jako profesor na prestižním Salkově ústavu pro biologický výzkum v San Diegu. Zabývá se cirkadiánní regulací chování, fyziologie a metabolismu. Jeho tým mimo jiné odhalil, že na světlo citlivý protein melanopsin řídí v naší sítnici cyklus spánku a bdění a že časově omezené stravování zabraňuje metabolickým onemocněním. Do Pandova výzkumu se můžete zapojit i vy na www.mycircadianclock.org.

Autor:
Nakladatel: Jan Melvil Publishing
ISBN: 978-80-7555-117-7
Rok vydání: 2020
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná/paperback
Počet stran: 296
Mohlo by se vám také líbit..