Rajčata na 170 způsobů
49 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Rajčata patří mezi jednu z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších zelenin. A přitom v Evropě se objevila až v 16. století, ale v té době byla považována za jedovatou rostlinu. Jinak pocházejí z Jižní Ameriky. Jsou zdrojem vitamínu C, provitaminu A, B1 a PP. Dále obsahují z nerostných látek vápník, draslík, fosfor a železo. Pomáhají předcházet potížím krevního oběhu a podle posledních vědeckých výzkumů pomáhají chránit před rakovinou.
Rajčata v syrovém stavu používáme zejména do salátů, či při různých příležitostných pohoštěních. Jsou ale vhodná také pro dušení, zapékání, či smažení.
Však stači prolistovat novou kuchařku Kariny Havlů, abychom se dověděli, jak s rajčaty zacházet, jak je nejlépe skladovat, připravovat a nechat se inspirovat 160 recepty, které jsou zaměřeny nejen na česká, ale i světová rajčatová jídla, zejména pak z Itálie, kde autorka již přes dvacet let z části žije.
Autor: | Karina Havlů |
Nakladatel: | Vyšehrad |
ISBN: | 978-80-7021-992-8 |
Rok vydání: | 2009 |
Jazyk : | Čeština |
Druh: | Kniha |
Vazba: | Brožovaná bez přebalu lesklá |
Počet stran: | 124 |
Zařazení: | jídla • kuchařské recepty • rajčata |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Vaříme v remosce
Karina Havlů
-
Smrt z milosti
Peter Tremayne
-
Poupátka
Hana Lehečková, Ondřej Dolejší
-
Adam ze Zbraslavi a případ královskéh...
Hana Whitton
-
Terorista
Mikuláš Pešta
-
Egypťan Sinuhet
Mika Waltari
-
Pád Cařihradu
Mika Waltari
-
Jak voní tymián
Marcel Pagnol
-
Na Zemi jsme na okamžik nádherní
Františka Schormová, Ocean Vuong
-
Tam tam
Orange, Tommy
-
Letní srst
Robben, Jaap
-
Noc světlonoše
Peter Tremayne
-
Makrobiotická kuchařka
Iva Chourová
-
Desatero božích přikázání
-
Labyrint pohybu
Pavel Kolář
-
Čtyřicet dnů
Franz Werfel