Termín obdržení zásilky
Česká pošta Čtvrtek 23.05
PPL Čtvrtek 23.05
Osobní odběr Pátek 24.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Sledoval som Dubčeka (slovensky)

Sledoval som Dubčeka
23 %

230  Kč 298 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
"Nenápadní" eštebáci na chodníku pred Dubčekovou vilou. "Nenápadní" eštebáci na ostrovčeku električky. "Nenápadní" eštebáci všade, kam sa Dubček pozrel. Hodinu po hodine, deň za dňom - celé dve desaťročia. Stohy podpísaných hlásení: S kým sa stretol? Koho pozdravil? Kam sa pozrel? Akým smerom sa obzrel? Obludná nezmyselnosť sa pred nami vykresľuje prostredníctvom všedných, šedivých, zdanlivo banálnych obrazov. Vystupuje z tieňa zabudnutia, dostáva sa nám pod kožu. Ale čo je najdôležitejšie: vďaka autorovej úprimnej, otvorenej a dôkladnej výpovedi budeme o systéme fungovania komunistickej ŠtB vedieť viac. Štúdií o praxi ŠtB bolo napísaných viac. Spomienky tých, ktorým ŠtB vážne zasiahla do života, tiež poznáme. Toto je však otvorený pohľad do zákulisia, techniky i psychológie ŠtB zvnútra. Vďaka úprimnej výpovedi sledovača Štátnej bezpečnosti (a niekde i vďaka kúzlu nechceného) môžeme do myšlienkového sveta ŠtB nahliadnuť "z druhej strany barikády". Na autora môžeme mať rozličné názory. Môžeme ním pohŕdať alebo môžeme oceniť, že našiel odvahu všetko opísať a v závere knihy sa ospravedlniť. Kto niečo podobné dokázal? Kto z nich? Na takéto svedectvo sme čakali dvadsaťtri rokov.
Autor:
Nakladatel: TRIO Publishing
ISBN: 978-80-89552-32-0
Jazyk : Slovenština
Druh: Kniha
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran: 240
Zařazení: autobiografické vzpomínky literatura faktu zpravodajské služby politická perzekuce agenti 1968-1989 Československo. Urban, Karol
Mohlo by se vám také líbit..