Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Čtvrtek 02.05
PPL Čtvrtek 02.05
Osobní odběr Pátek 03.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Jak kultura utváří diskusi o klimatické změně

Jak kultura utváří diskusi o klimatické změně
26 %

127  Kč 172 Kč

Expedujeme 1 až 2 dny

Sleva až 70% u třetiny knih

Ačkoliv se vědecká komunita shoduje, že v současné době probíhá změna klimatu a významně se na ní podílí lidská činnost, veřejnost tento konsenzus nesdílí. Někteří považují klimatickou změnu za uměle zveličovaný problém, jiní naopak bijí na poplach.

Proč je společnost v této otázce tak rozdělená? Podle amerického profesora Andrewa Hoffmana představuje změna klimatu nejen environmentální, ale také kulturní problém. Vychází přitom z nejnovějších výzkumů sociologie, psychologie či politologie a čtenáři názorně ukazuje, že rozpolcenost ve vnímání klimatické změny není způsobena nedostatkem vědeckých poznatků, ale rozdíly v hodnotách různých společenských skupin a v jejich celkovém pohledu na svět.

Kniha čtenářům nabízí vedle přehledu toho nejdůležitějšího ze sociálněvědních výzkumů této problematiky také zajímavé exkurzy do historie a inspirativní náměty, jak kulturní rozkol spojený se změnou klimatu překonat.

Autor:
Nakladatel: Masarykova univerzita v Brně
ISBN: 978-80-210-8711-8
Rok vydání: 2017
Jazyk : Čeština
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran: 136
Mohlo by se vám také líbit..