Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 19.04
PPL Pátek 19.04
Osobní odběr Pondělí 22.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Mánavadharmašástra

Mánavadharmašástra
10 %

198  Kč 220 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih
Překlad jednoho ze základních textů hinduismu, na Západě známého pod názvem Manuův zákoník. Pozorná četba tohoto textu, opatřeného zasvěceným úvodem a bohatými poznámkami, nám o podstatě a charakteru hinduismu prozradí více než jakékoliv jiné dílo. Sanskrtský pojem dharma je stručně řečeno souhrn povinností a práv jedinců podle jejich společenského zařazení, ale také pohlaví, věku, životní situace a řady jiných kritérií. Je to velmi variabilní termín a staří Indové pociťovali už někdy od poloviny prvního tisíciletí před n. l. potřebu vymezit všem věřícím co nejpřesněji, co je pro ně správným a z náboženského hlediska záslužným způsobem života, v učebnicích zvaných dharmašástry. V průběhu věků jich vzniklo veliké množství, ale nejautoritativnější postavení si mezi nimi získala a dodnes udržela Mánavadharmašástra, náboženskou tradicí připisovaná mytickému praotci lidstva Manuovi. Je to pro plné porozumění hinduismu a staroindické společnosti ojediněle vzácný dokument. Mnoho z tradičních zvyklostí dnešního hinduismu nelze bez něho pochopit.
Nakladatel: ExOriente
ISBN: 9788090424654
Jazyk : Čeština
Vazba: pevná
Počet stran: 241
Zařazení: texty komentovaná vydání život karma učení hinduismu sútry svět (náboženství) dharma hinduistická etika hinduistické právo
Mohlo by se vám také líbit..