Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Čtvrtek 02.05
PPL Čtvrtek 02.05
Osobní odběr Pátek 03.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Mé zlaté Bengálsko

Mé zlaté Bengálsko
13 %

84  Kč 96 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
V rámci indického subkontinentu Bengálsko vždy představovalo osobitou oblast, která se v řadě ohledů lišila od svého okolí. Ve středověku zde vznikla a vzkvétala řada pozoruhodných náboženských tradic (zejména tantrických a šaktistických). V moderní době po příchodu Britů se Bengálsko na dlouhou dobu stalo kulturním centrem celé Indie. Tato publikace představuje popularizační formou některé z nejvýznamnějších prvků, jimiž Bengálsko přispělo do náboženské a kulturní pokladnice Indie.
Obsah: Tantrické příběhy o nesmrtelnosti: Literatura bengálských náthů; Role estetiky a emocionality v rámci praxe gaudíjského višnuismu; Tantrický višnuismus v Bengálsku: Sahadžijá a kartábhadžové; Bengálské bohyně mangalových příběhů: Čandí, Manasá, Šítalá a Šašthí; Vítězství bohyně Manasy ve svitkových obrazech bengálských patujů; Vzpurná dítka krvavé matičky Kálí: Vznik a vývoj bengálského neošaktismu; Bohyně Durgá a její podoby v současné Kolkatě; Svámí Vivékánanda a jeho pojetí hinduismu: Indie v dialogu se západním modernismem; Reflexia najstarších upanišád v zbierke statí Rabíndranátha Thákura Dharma; Bengálský oheň lásky: Hinduistický svatební obřad; Vliv angličtiny na bengálštinu; Bengálský film; Santálci zdobení květy ve víru kolového tance: Paradise Lost, aneb příběh o jedné proměně.
Autor:
Nakladatel: ExOriente
ISBN: 9788090424623
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 269
Zařazení: sborníky kultura a společnost bohyně náboženský život náboženské učení kultura a náboženství indická náboženství Bengálsko
Mohlo by se vám také líbit..