Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Čtvrtek 02.05
PPL Čtvrtek 02.05
Osobní odběr Pátek 03.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Deset zastavení s čínským obrazem

Deset zastavení s čínským obrazem
24 %

283  Kč 372 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih
Přepis přednášek dlouholetého kurátora sbírky kaligrafie a malby v Národním palácovém muzeu v Tchaj-peji, které přednesl v září roku 2004 na Karlově univerzitě v Praze. Podává v nich základní vědomosti o tradičním čínském malířství a seznamuje posluchače s nejdůležitějšími autory a malířskými směry doby panování dynastie Sung (960–1279).
Po uvedení do materiálu, náčiní a technik a stručném shrnutí dějin čínského malířství následuje osm přednášek věnovaných klíčovým osobnostem a některým dalším problémům formativního období klasické čínské malby. V různých souvislostech jsou zde představeny dva stěžejní žánry tradičního výtvarného umění – krajinomalba a malba květin a ptáků. Autor se také okrajově dotkne kaligrafie a v závěrečné přednášce hovoří o literární inspiraci v malbě dynastie Sung. Každá přednáška je bohatě dokumentována obrazovým materiálem, převážně pocházejícím ze sbírek Národního palácového muzea v Tchaj-peji.
Autor:
Nakladatel: DharmaGaia
ISBN: 9788086685731
Jazyk : Čeština
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran: 344
Zařazení: přednášky malířské techniky malířské materiály krajinomalba malba tuší čínské malířství
Mohlo by se vám také líbit..