Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Arabské revoluce - Demokratické výzvy, politický islám a geopolitické dopady

Arabské revoluce - Demokratické výzvy, politický islám a geopolitické dopady
27 %

238  Kč 325 Kč

Expedujeme 1 až 2 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Začátek roku 2011 přinesl do řady arabských zemí změnu v podobě svržení několika dlouhověkých a zdánlivě neotřesitelných režimů. Byla to právě éra těchto autokratických režimů, která definovala podobu velké části Blízkého východu mnohdy už od padesátých let 20. století a která po sobě zanechala nefunkční politické instituce, občanskou společnost a do značné míry i ekonomiku. Přes odstup dvou let je stále příliš brzy na definitivní názory o povaze a dopadech revolučních událostí. Snahou autorů této knihy je především popsat různé jevy a geopolitické změny, k nimž v souvislosti s revolucemi došlo. Zabývají se důvody, které vedly k pádu tří režimů v severní Africe, ekonomickými aspekty revolucí, vývojem politického islámu (v jeho liberálních i konzervativních podobách), dopadem událostí na regionální (Izrael, Turecko) i mezinárodní aktéry (USA, EU) a konečně i íránským vměšováním v Bahrajnu a postavením Saúdské Arábie.
Autor:
Nakladatel: Academia
ISBN: 978-80-200-2298-1
Jazyk : Čeština
Vazba: Pevná s přebalem lesklá
Počet stran: 304
Zařazení: islám a politika 21. stol. mezinárodní vztahy případové studie kolektivní monografie geopolitika 21. století arabské revoluce (2011-)
Mohlo by se vám také líbit..