Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 01.04
PPL Pondělí 01.04
Osobní odběr Úterý 02.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Sudetoněmecké nacionalistické tělovýchovné organizace a československý stát v letech 1918-1938

Sudetoněmecké nacionalistické tělovýchovné organizace a československý stát v letech 1918-1938
12 %

314  Kč 355 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Práce se zabývá činností sudetoněmeckých, vůči státu negativisticky orientovaných tělovýchovných organizací. Jejich aktivita pravidelně vyvolávala reakci orgánů státní správy, a v archivních pramenech tak lze vystopovat celou genezi vzájemných vztahů mezi československým státem a jednotlivými organizacemi.
Mezi nejvýznamnější tělovýchovné organizace patřil svaz DTV, který sehrál důležitou roli v dějinách meziválečného Československa nejen na poli tělovýchovném, ale zejména v rovině politické. Z řad této organizace pocházeli čelní představitelé sudetoněmecké politické reprezentace.
Činnost sudetoněmeckých negativisticky zaměřených tělovýchovných organizací významně ovlivňovala zvláště ve druhé polovině třicátých let vývoj československého státu a ve svém protičeskoslovenském postoji gradovala v průběhu roku 1938 a především v době mnichovských událostí.
Autor:
Nakladatel: Karolinum
ISBN: 9788024622170
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 370
Zařazení: monografie Češi a Němci nacionalismus 1918-1938 Sudety (Česko) polovojenské organizace iredentismus turnerské hnutí tělovýchovné organizace
Mohlo by se vám také líbit..