Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 13.05
PPL Pondělí 13.05
Osobní odběr Úterý 14.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Slavnosti a rituály jako zpráva o obrazu světa

Slavnosti a rituály jako zpráva o obrazu světa

73  Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha zpracovává problematiku slavností a rituálů západního kulturního okruhu s důrazem na české venkovské prostředí. Upozorňuje na vztah svátečních událostí a obřadů s příslušným sociokulturním systémem; akcentuje zejména jejich provázanost s obrazem světa – symbolickým interpretačním schématem, které umožňuje porozumět tomu, co nás obklopuje. Klíčovým motivem práce se tak stává úvaha nad potřebou orientace a vymezení identity v příslovečném chaosu současného světa a nad tím, jaký je v tomto ohledu význam malých venkovských společenství.
Mgr. Jana Karlová, Ph.D. (*1983 v Praze). Vystudovala kulturologii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Poslední rok postgraduálního studia strávila na Université Rennes 2 – Haute Bretagne a věnovala jej kromě jiného studiu živé bretonské kulturní tradice. Její hlavní badatelský zájem je soustředěn na symbolické a významové vymezení lidského místa ve světě, a to v interdisciplinárním pojetí s důrazem na sociokulturní antropologii.
Autor:
Nakladatel: Pavel Mervart
ISBN: 9788074650765
Jazyk : Čeština
Vazba: pevná
Počet stran: 192
Zařazení: monografie kulturní antropologie případové studie zvyky a obyčeje rituály a obřady identita západní civilizace slavnosti regionální kultura Nové Sady (Žďár nad Sázavou, Čes Radim (Jičín, Česko) Hrubý Jeseník (Nymburk, Česko)
Mohlo by se vám také líbit..