Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 01.04
PPL Pondělí 01.04
Osobní odběr Úterý 02.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Dějiny české sociologie

Dějiny české sociologie
16 %

581  Kč 695 Kč

Expedujeme 1 až 2 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Obsáhlá publikace přináší první komplexní zpracování vývoje české sociologie od jejích počátků v 19. století do současnosti. Ukazuje proměny teoretických, metodologických a ideových paradigmat v jejich oborovém i celospolečenském kontextu.
Dějiny české sociologie, která ve 20. století prošla řadou prudkých vzestupů i strmých pádů, nelze totiž oddělit od vývoje celé české společnosti. Sociologie naopak mnohdy představovala jeho esenci a na jejím budování se ostatně podílely čelné osobnosti českého veřejného života, včetně prezidentů T. G. Masaryka a Edvarda Beneše. Sociologický ráz měly i některé úvahy Václava Havla. To naneštěstí neznamená, že by sociologie pro většinu občanů dnes představovala něco víc než různé ankety a výzkumy veřejného mínění.
Autoři knihy se kriticky vyrovnávají i s touto skutečností a snaží se ukázat, proč současná česká sociologie přes nikdy nebývalou podporu nedosahuje lepších výsledků.
Autor:
Nakladatel: Academia
ISBN: 9788020023551
Jazyk : Čeština
Vazba: Vázaný
Počet stran: 668
Zařazení: kolektivní monografie 19.-21. stol. dějiny sociologie
Mohlo by se vám také líbit..