Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 23.04
PPL Úterý 23.04
Osobní odběr Středa 24.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Na počátku byl čin

Na počátku byl čin
31 %

62  Kč 89 Kč

Expedujeme 1 až 2 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Bernard Williams je považován za jednoho z nejbrilantnějších a nejoriginálnějších filosofů posledního půl století. Především je uznáván jako morální filosof a znalec antiky. Kromě erudice a daru srozumitelného vyjadřování mu nechybí ani vtip a nadhled. O politické filosofii začal systematicky psát od osmdesátých let. Kromě odborných statí a přednášek publikoval rovněž populárnější texty a věnoval se praktickým problémům veřejného života.
Předkládaný soubor textů se týká ústředních témat politické filosofie: spravedlnosti, svobody a rovnosti, povahy a významu liberalismu, tolerance, moci a strachu z ní, demokracie či samotné povahy politické filosofie. Zaznívá tu jako ve všech Williamsových textech originalita, hluboký vhled, říznost a důvtip. Williams zde spojuje přesvědčení, že morální soudy patří do politiky, s tím, že je třeba se držet při zemi a vycházet z reálného světa politiky. Zároveň při řešení tradičních problémů politické filosofie nezapomíná ani na nejniternější problémy lidského života.
Autor:
Nakladatel: Pavel Mervart
ISBN: 9788087378854
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 280
Zařazení: sborníky eseje politická etika politická filozofie
Mohlo by se vám také líbit..