Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 17.05
PPL Pátek 17.05
Osobní odběr Pondělí 20.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Sám v davu s Máchou

Sám v davu s Máchou
14 %

189  Kč 220 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Prvou část knihy tvoří čtyři studie, v nichž může čtenář sledovat autorův výklad poutě díla Karla Hynka Máchy českým literárním světem se zvláštním důrazem na léta 1836-1858. P. Vašák se v nich věnuje i způsobu a proměnám recepce básníkova díla, vzniku a vývoji máchovské symboliky a podrobně pak zde rozkrývá i vliv dobové recepce Máchovy tvorby na proces geneze literárního programu skupiny májovců. Těžiště dalších dvou studií obohacujících poznání Máchova díla tkví v autorově analýze zasvěcené mnohdy složité genezi básníkových textů, jejíž složitost umí autor zasvěceně rozplétat, a jejich vztahu básníkových textů k výtvarnému jazyku Máchových kreseb, v nichž vidí protějšek i neoddělitelnou součást básníkovy literární tvorby. Dvě závěrečné literárněhistorické studie jsou pak věnovány posmrtné básníkově pouti českým společenským a literárním životem a osudu jeho tělesných ostatků, které spočinuly na více než sto let u zdi litoměřického hřbitova. V prvé z nich autor hlouběji rozkrývá vznik máchovského kultu symbolizujícího češství spojeného neoddělitelně s básníkovým litoměřickým hrobem, ve druhé pak čtenáři přibližuje řadu velmi dramatických, navíc většinou málo známých okolností provázejících exhumaci básníkových ostatků a jejich převoz z Litoměřic do Prahy v říjnu pohnutého roku 1939.
Autor:
Nakladatel: Karolinum
ISBN: 9788024619156
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 170
Zařazení: 19. stol. monografie česká poezie česká literatura 19.-20. stol. Mácha, Karel Hynek, textová analýza literární symboly literatura a společnost literární hnutí
Mohlo by se vám také líbit..