Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 03.04
PPL Středa 03.04
Osobní odběr Čtvrtek 04.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Úvod do kvantové mechaniky

Úvod do kvantové mechaniky
15 %

251  Kč 295 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Učebnice vznikla na základě mnohaletých pedagogických zkušeností autora, profesora Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy. I toto druhé, upravené vydání je určeno zejména pro studenty fyziky, ale vzhledem k tomu, že výklad nepřepokládá hlubokou matematickou průpravu, mohou knihu využívat i studenti příbuzných oborů, vědečtí pracovníci a technici.

V úvodu jsou uvedena historická fakta, která vedla ke vzniku kvantové mechaniky a k nutnosti zavedení pravděpodobnostního popisu, vlnové funkce a kvantování. Rozsáhlá kapitola je věnována postulátům kvantové mechaniky, objasnění jejich významu a Schrödingerově rovnici. Na rozdíl od jiných učebnic je podrobně diskutována souvislost klasické a kvantové mechaniky, která umožňuje hlubší pochopení kvantové teorie. Podrobně jsou diskutovány také relace neurčitosti, a to včetně nedávných výsledků týkajících se relací neurčitosti silnějších než Heisenbergovy relace neurčitosti. Detailně je vyřešena volná částice, nekonečně hluboká potenciálová jáma i jáma konečné hloubky, harmonický oscilátor včetně jeho kvantování pomocí anihilačních a kreačních operátorů, kvantování momentu hybnosti a atom vodíku. Položeny jsou rovněž základy relativistické kvantové mechaniky a teorie spinu. Na závěr jsou kapitoly věnované nejmodernějším kvantovým aplikacím a interpretaci kvantové mechaniky. Nejdůležitější matematické výsledky a nejvýznamnější fyzikální konstanty jsou soustředěny v dodatcích. Velkým počtem řešených příkladů se kniha vymyká běžným učebnicím a rozsáhlým seznamem literatury usnadňuje zájemcům další hlubší studium.
Autor:
Nakladatel: Karolinum
ISBN: 9788024620220
Jazyk : Čeština
Vazba: pevná
Počet stran: 300
Zařazení: učebnice vysokých škol kvantová mechanika
Mohlo by se vám také líbit..