Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 23.04
PPL Úterý 23.04
Osobní odběr Středa 24.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Pojem společenského souhlasu u Františka Suáreze

Pojem společenského souhlasu u Františka Suáreze
16 %

125  Kč 150 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha pojednává o teorii společenské smlouvy u španělského jezuity Františka Suáreze (1548–1617). Většinou jsme zvyklí spojovat toto téma s novověkými humanisty, jako jsou například Thomas Hobbes, John Locke nebo Jean Jacques Rousseau. Nicméně i pozdní scholastikové se tímto tématem důkladně zabývali. František Suárez navazuje na aristotelskou tradici a snaží se ve své politické teorii spojovat pojmy lidské přirozenosti, finality a svobodné vůle. Jeho pojetí společenské smlouvy zachovává metafyzický rozměr lidské přirozenosti a zároveň klade za základ moderní společnosti člověka jako individuum. Protože je Suárez zastáncem „přirozené demokracie“ a konkrétní politické moci jako pozitivně dané člověkem, lze ho bez nesnází považovat za předchůdce moderní evropské státovědy.
Autor:
Nakladatel: Refugium Velehrad-Roma
ISBN: 9788074121579
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 144
Zařazení: monografie 16.-17. stol. politická moc politická filozofie křesťanská filozofie křesťanská teologie státověda španělská filozofie společenská smlouva
Mohlo by se vám také líbit..