Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Neokopírovaná budoucnost

Neokopírovaná budoucnost
24 %

165  Kč 218 Kč

Odesíláme do 3 až 5 dní

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha současného polského filosofa Dariusze Karłowicze (1964) Neokopírovaná budoucnost zahrnuje výbor esejů, úvah a rozhovorů z období posledních patnácti let určený českým čtenářům.
Autor stál v roce 2003 spolu s Markem Cichockým u zrodu významného časopisu Teologia Polityczna. Původně tlustá „ročenka“ se nakonec proměnila v internetový portál a nakladatelství, ale především se stala jedním z vlivných míst, kde se vytvářejí témata polské veřejné debaty.
Je zajímavé sledovat, jaká náplň se dostává pojmu „politická teologie“ v kontextu nezaměnitelného polského údělu, který ve svých textech i v rozhovorech Karłowicz reflektuje – nejde jen o současné geopolitické rozložení, ale především o civilizační, kulturní a náboženské dějiny našeho kontinentu.
Podle dramatika Antoniho Libery je autorovou obrovskou předností právě znalost dějin a filosofie – a on obě oblasti ovládá s mimořádnou suverenitou. Chápe naši dobu jako výslednici působení různých sil na pozadí v podstatě několika tisíc let.
To je v současné době vzácná kvalifikace. A druhou předností Karłowiczova psaní – studií, esejů a fejetonů – je podle A. Libery to, že svou sokratovskou metodou dokáže čtenáře strhnout od prvních vět. Začíná od věcí, zdálo by se, obyčejných, převzatých ze zpráv nebo z titulků novin. A náhle se ukazuje, že ony věci, jimiž právě žijeme, mají své kořeny velice hluboko v dějinách.
Autor:
Nakladatel: Centrum pro studium demokracie a kultury
ISBN: 9788073254636
Rok vydání: 2018
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 208
Mohlo by se vám také líbit..