Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Obušky a něžná revoluce

Obušky a něžná revoluce
19 %

234  Kč 290 Kč

Expedujeme 1 až 2 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Osmdesátá léta se pomalu chýlí ke konci. Ve střední a východní Evropě padá jeden komunistický režim za druhým, v Československu se však komunisté stále drží u moci. Společnost je nespokojená, ale pouze hrstka lidí dává svůj nesouhlas najevo. Kromě opozičních hnutí se nejsilnější protestní hlasy ozývají z řad studentů, kteří vycházejí do ulic. Žádají svobodu a dodržování lidských práv. Nic zásadního se přitom pořád nemění až do osudového pátku 17. listopadu 1989…

Jihlavští sourozenci Anna a David narážejí na tupost režimu každý den. Anna se dostává na vysokou školu do Prahy, kde se potkává se stejně smýšlejícími lidmi. Zapojuje se s nimi do protestů a spouští tak sérii událostí, které změní život celé její rodiny.

Komiks „Obušky a něžná revoluce: příběh listopadu 1989“ chce zprostředkovat zejména mladším generacím zlomové události našich moderních dějin, které ukončily 41leté období komunistické diktatury. Kniha je doplněna malým slovníkem použitých historických pojmů a podrobným přehledem událostí roku 1989 v Československu od tzv. Palachova týdne v lednu po zvolení Václava Havla prezidentem republiky na konci prosince.
Autor:
Nakladatel: Altenberg
ISBN: 9788090755932
Rok vydání: CZE
Jazyk : Čeština
Vazba: CZE
Počet stran: CZE
Mohlo by se vám také líbit..