Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Lesní zahrady v praxi

Lesní zahrady v praxi
25 %

360  Kč 478 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih

Lesní zahrada je místem, kde se člověk a příroda potkávají ve vzájemné spolupráci – pod korunami stromů a s půdou pod nohama. Nemusí nutně vypadat jako les – důležité je, že vytváří podmínky, aby se přírodní procesy rozvíjely ku prospěchu rostlin, lidí a dalších tvorů, a výsledkem pak bude jedlý ekosystém.
Po tři desetiletí byly v mírném podnebném pásmu zakládány experimentální lesní zahrady ve městech i na venkově a našly si svou cestu do malých rodinných zahrádek, komunitních i komerčních zahrad, městských čtvrtí, parků a zahradnických školek. Kniha Lesní zahrady v praxi poprvé obsáhle zkoumá potenciál jedlých lesních ekosystémů, které najdeme ve městech i na venkově, a to z pohledu výnosu jedlých plodin, vytvoření místa pro odpočinek, tržního potenciálu a vzdělávacího i estetického hlediska. Na konkrétních příkladech ze života ukazuje čtyři hlavní obory, které musí tzv. lesní zahradník zvládnout: ekologii, zahradničení, krajinářský design a spolupráci.
Kniha obsahuje:

Historii jedlých lesních zahrad
Čtrnáct příběhů fungujících a do hloubky prozkoumaných projektů lesních zahrad a/nebo jedlých lesů, které se nacházejí v Evropě a v USA. Zastoupeny jsou zahrady soukromé, komunitní, vzdělávací i komerční.
Návod, jak krok za krokem vytvořit vlastní jedlý ekosystém.
Kapitoly o zapojení zvířat, vzdělávání, podnikání, komunitní práci a veřejném prostoru.


Tuto pestrou mozaiku cenných informací doplňují hojné barevné fotografie, schémata a kresby. Kniha je určena zahrádkářům, hospodářům, komunitním zahradníkům i profesionálním krajinářům, kteří chtějí navrhovat a zakládat další bohaté jedlé lesní zahrady.

Autor:
Nakladatel: DharmaGaia
ISBN: 9788074361043
Rok vydání: 2020
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná/paperback
Počet stran: 350
Mohlo by se vám také líbit..