Termín obdržení zásilky
Česká pošta Čtvrtek 21.03
PPL Čtvrtek 21.03
Osobní odběr Pátek 22.03
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Klavír vypráví

Klavír vypráví
14 %

171  Kč 199 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih

Jakými peripetiemi procházel vývoj populární, ale i klasické hudby v Čechách? Jak byl ovlivněn tím světovým? Co pro hudbu znamenaly milníky let 1945, 1968 a také 1989?
To bylo a bude obsahem řady publikací. Ale vyprávěl vám o tom všem, jak to zažil a s odstupem let vidí, či jak o budoucnosti přemýšlí nějaký klavír?
Tomislav Vašíček, jako jeden ze zakladatelů českého rokenrolu, vstoupil před pár lety v Praze do rokenrolové síně slávy. A to dokonce dvakrát, podruhé i s celou kapelou Sputnici, jejímž byl zpěvákem a lídrem. Po roce 1968 však před sputnickou slávou dostala přednost svoboda. V rakouské emigraci se etabloval jako špičkový expert u společnosti IBM. Dnes s rodinou žije nedaleko Vídně.
Rodinný klavír, který byl středobodem jedné pražské, a po emigraci stále je členem vídeňské hudební domácnosti, má o čem vyprávět. Navíc když každá generace, jejíž prsty na něm dováděly, měla a má trochu jiné hudební sklony. A tak starý klavír Bechstein vzpomíná. Od populáru let předválečných přes swing a rokenrol „padesátek a šedesátek“, po světové muzikály, dětské písničky a vždy a všude přítomnou a inspirující klasiku. Navíc má ten klavír být na co pyšný. Vždyť byl svědkem či přímým účastníkem mnoha zásadních chvil, celou svou bytostí byl u toho, když se na něm autorsky tvořilo. A to, co u něj vzniklo s jeho pomocí, má v české i rakouské hudbě své stálé místo. Vyprávění doplňuje série humorně laděných ilustrací sochaře, kameníka a karikaturisty Josefa Stehlíka.

Autor:
Nakladatel: Jalna
ISBN: 9788086396972
Rok vydání: 2020
Jazyk : Čeština
Vazba: vázaná
Počet stran: 108
Mohlo by se vám také líbit..