Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 24.04
PPL Středa 24.04
Osobní odběr Čtvrtek 25.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Jak namalovat vejce

Jak namalovat vejce
13 %

435  Kč 499 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Pojďte se společně s Josefem Šímou projít dějinami 20. století a nechat se unést jeho tvorbou do světa plného nápadů.

20. století - období plné zvratů v politice i v umění
První světová válka, druhá světová válka i studená válka přepisují všechny atlasy světa. Nejdříve je v módě abstrakce, pak se objeví dadaismus, surrealismus a spousta dalších směrů. Mezi tím vším proplouvá Josef Šíma, malíř, jehož láska k Pablu Picassovi zavála do Francie a láska k okouzlující ženě jej přiměla tam zůstat.
V této knize se společně s dvěma středoškoláky potkáváme s Josefem Šímou v roce 1968 na vernisáži jeho výstavy v Paříži. Šímovo vyprávění před jednotlivými obrazy nás zavádí do malířova dětství, uvědomujeme si, co pro něj znamenala vědeckotechnická revoluce, v působivém komiksu vidíme Šímu s puškou v ruce v zákopech, doprovázíme jej na prvních krocích po pařížských bulvárech a sledujeme, jak se mu ve Francii daří (či nedaří). Zjišťujeme, co jej ovlivnilo, proč maloval vejce plující oblohou, proč měl rád starořecké báje a pověsti i proč se snažil zachytit světlo.
Autor:
Nakladatel: Moravská galerie v Brně
ISBN: 9788070273289
Rok vydání: 2020
Jazyk : Čeština
Vazba: vázaná
Počet stran: 104
Mohlo by se vám také líbit..