Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 22.04
PPL Pondělí 22.04
Osobní odběr Úterý 23.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Horizonty modernismu – Zdeněk Rossmann (1905 – 1984)

Horizonty modernismu – Zdeněk Rossmann (1905 – 1984)
12 %

576  Kč 655 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Ve své době mezinárodně proslulý Zdeněk Rossmann (1905-1984) je dnes jen občas zmiňován v historii moderního designu. Cílem současné výstavy je zaplnit tuto mezeru ukázkami širokého výběru Rossmannových prací, které dokumentují význam jeho postavení v českém modernismu, stejně jako jeho důležité místo v mezinárodních vztazích meziválečných grafických designérů. Výstava obsahuje sekce Rossmannových nejvýraznějších prací v typografii, plakátu a knižním designu, scénografii, výstavnictví a architektuře. Nabízí celkový přehled o rozsahu médií, jimiž se modernistický designér Zdeněk Rossmann zabýval.
Výstavu v Moravské galerii doprovází rozsáhlá publikace, která dokumentuje Rossmannovo životní dílo. Vedle autorů výstavy jsou v ní zastoupeni badatelé z České republiky, Francie, Slovenska a Spojených států, k nimž patří Karel Císař, Jitka Ciampi Matulová, Sonia de Puineuf, Ľubomír Longauer, Helena Maňasová Hradská a Markéta Svobodová. Ve spolupráci s řadou národních a mezinárodními institucí vedl výzkum badatelského týmu k objevům vzácných archivních materiálů, které se vztahují k Rossmannovu dílu a osvětlují jeho profesionální vazby k vedoucím osobnostem meziválečného evropského designu a architektury, jako jsou Jan Tschichold, Hannes Meyer, László Moholy-Nagy, Hajo Rose a mnozí další.
Autor:
Nakladatel: Moravská galerie v Brně
ISBN: 9788070272848
Rok vydání: 2015
Jazyk : Čeština
Počet stran: 256
Mohlo by se vám také líbit..