Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Pondělí 06.05
PPL Pondělí 06.05
Osobní odběr Úterý 07.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Naháči jižních moří

Naháči jižních moří
14 %

172  Kč 200 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Originální literární hříčka, sestávající z poznámek pod čarou, vysvětlivek a rejstříku, což vše odkazuje k textu - jenž v knize chybí.

Druhá beletristická kniha významného jazykovědce a svérázného literárního experimentátora vychází z faktu, že poznámkové aparáty mnohých knih bývají až jakýmisi artefakty o sobě. Na prázdných stránkách Tomanovy knihy jako by neznámý děj plynul skrytý pod hladinou, na níž se jen tu a tam jako drobná vlnka objeví číslo vysvětlivky. A teprve pod čarou se rozvíjí v podobě důkladných poznámek, evokujících pikareskní osudy podivných dobrodruhů, zrání jakéhosi nejmenovaného spisovatele i bádání nad ne zcela rozluštěným textem připouštějícím protichůdné výklady. Do poznámek autor zakomponoval ironické odkazy na vlastní osobu, ale také například střípek apokalyptické sci-fi vize či parafrázi podvodných e-mailů. Poznámky spolu korespondují opakováním motivů a drobnými variacemi; knihu uzavírá rejstřík, vztahující se zdánlivě k mnohasetstránkovému textu; a svébytným dílem je i anglická "copyright page". Výsledná "kniha bez knihy" je tak originálním literárním žertem, testujícím nosnost sekundárního textového aparátu s osobitým humorem, blízkým absurditě a nonsensu.
Autor:
Nakladatel: Galerie Ztichlá klika
ISBN: 9788088047049
Rok vydání: 2017
Jazyk : Čeština
Počet stran: 92
Mohlo by se vám také líbit..