Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Evoluce a revoluce

Evoluce a revoluce
6 %

202  Kč 215 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Petr Alexejevič Kropotkin, od jehož smrti uplyne v roce 2021 sto let, bývá označován za „otce anarchistického komunismu“ a osobnost, která nejvýrazněji ovlivnila dějiny anarchistického hnutí. Nejen svým spíše optimistickým pohledem na „přirozenou“ sociálnost člověka a solidaritu, pospolitost a vzájemnou pomoc, které vyplývají přímo z fylogeneze člověka a obecně z principu evoluce, ale také svou dlouholetou politickou prací ve francouzském a anglickém exilu.
Australský anarchista Graham Purchase ve své odborné práci, která je však psaná svěžím jazykem, přibližuje jak život Petra Kropotkina, tak se především soustřeďuje na vědecké jádro jeho prací, které komentuje a aktualizuje vzhledem k současnému stavu evoluční biologie a dalších disciplín. Dospívá k zajímavým a přesvědčivým závěrům, které ukazují, že Kropotkinovy myšlenky byly výrazně nadčasové a nepatří do antikvariátu. V časech, kdy jiný svět již není možný, ale přímo nutný, získávají myšlenky Petra Kropotkina opět na aktuálnosti a mohou podněcovat naši představivost ohledně uspořádání a fungování společnosti.
Autor:
Nakladatel: Neklid
ISBN: 9788090756267
Rok vydání: 2021
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná/paperback
Počet stran: 256
Mohlo by se vám také líbit..