Dějiny jídla ve 100 receptech
12
%
606 Kč 689 Kč
Expedujeme 1 až 2 dny
Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha nezůstává nic dlužna svému názvu: autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible a klínopisných tabulek a konče haute cuisine moderní doby. Postupuje chronologicky, počínaje chlebem ze starověkého Egypta, putuje po všech kulturách a regionech, všímá si zmínek o jídle v antických pramenech i severských ságách, zmiňuje přelomové i nadčasové kuchařské knihy, jmenuje osobnosti jako Brillat-Savarin nebo Julie Childová. Nejde o kuchařku, nikdo netvrdí, že všechna jídla, o kterých Sitwell píše, si čtenář může i uvařit, ale o zábavné a překvapivé nahlédnutí do dějin člověka a jeho kultury.
Autor: | William Sitwell |
Nakladatel: | Argo |
ISBN: | 9788025711842 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | Pevná s přebalem matná |
Počet stran: | 360 |
Zařazení: | pojednání • kuchařství • jídlo |
Mohlo by se vám také líbit..
-
The Restaurant
William Sitwell
-
Nedokončený život
Robert Dallek
-
Dílo a styl
Meyer Schapiro
-
Atlasova vzpoura
Ayn Rand
-
Hra o trůny
George R. R. Martin
-
Hra o trůny
George R. R. Martin
-
O krtkovi, který chtěl vědět, kdo se ...
Werner Holzwart
-
Tři králové
Zdeněk Ležák
-
Kvítek karmínový a bílý
Faber Michel
-
Edda
-
Příběh služebnice
Atwood Margaret
-
Hobit
John Ronald Reuel Tolkien
-
Zátopek
Jan Novák
-
Dějiny Ruska 20. století - 1.díl
Andrej Zubov
-
Dějiny Ruska 20. století - 2. díl
Andrej Zubov
-
Malý princ/ Le Petit Prince
Antoine de Saint-Exupéry