Pražská kuchyně běžná i sváteční
17
%
331 Kč 398 Kč
Expedice za 2 až 3 dny
Sleva až 70% u třetiny knih
Pokus najít odpověď na to, zda pražská kuchyně měla svůj vyhraněný ráz, není zcela jednoduchý. Praha nikdy nebyl malou kulturně uzavřenou enklávou, naopak vždy se jednalo o otevřené město přijímající stále nové vlivy. V knize Pražská kuchyně běžná i sváteční Pavel Růt představuje znovu své rozsáhlé znalosti pražských dějin a jejich nejrůznějších aspektů. Prokazuje přitom nesmírnou erudici literární i uměleckou a jeho nový počin je dalším cenným příspěvkem k poznání málo známé tváře Prahy 19. století a její každodenní historie. Je určena nejen odborníkům a zájemcům o pragensie, ale může poskytnout i praktické vodítko současným pražským restauratérům, gurmetům a gurmánům všeho druhu. V knize jsou zastoupeny recepty pokrmů v té době pro Prahu typické, ale i zápisky z cest na zkušenou, které podnikali známí pražští hoteliéři. Můžete se seznámit s recepty na polévku pro chudé, válečnou kuchařkou, ale také sváteční kuchyní. To vše přináší nevšední pohled na to, jak se od roku 1800 dodneška poměrně radikálně měnila kuchyně, jak co se vybavení týká, tak jídel, která se v ní vařila.
Autor: | Pavel Růt |
Nakladatel: | Argo |
ISBN: | 9788025723814 |
Rok vydání: | 2017 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | vázaná |
Počet stran: | 544 |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Hugo Steiner-Prag
Pavel Růt
-
Vysněný život Ernesta G.
Jean-Michel Guenassia
-
Všechno, co opravdu potřebuju znát, j...
Robert Fulghum
-
A hory odpověděly
Khaled Hosseini
-
Suttree
Cormac McCarthy
-
Rok v Provenci
Peter May
-
Strážce sadu
Cormac McCarthy
-
Zlato
Dan Rhodes
-
Čtyři rány pěstí/ The Four Fists
Francis Scott Fitzgerald
-
Povídky jazzového věku
Fitzgerald Francis Scott
-
Vlad
Carlos Fuentes
-
Déšť a jaguár
Hernâni Donato
-
Čím jdu rychleji, tím jsem menší
Kjersti Annesdatter Skomsvold
-
Srub
David Vann
-
Žabci a filozofové
Fitzgerald Francis Scott
-
Věčná dobrodružství Kapitána Školky
Robert Fulghum