Pražská kuchyně běžná i sváteční
12
%
351 Kč 398 Kč
Odesíláme do 3 až 5 dní
Sleva až 70% u třetiny knih
Pokus najít odpověď na to, zda pražská kuchyně měla svůj vyhraněný ráz, není zcela jednoduchý. Praha nikdy nebyl malou kulturně uzavřenou enklávou, naopak vždy se jednalo o otevřené město přijímající stále nové vlivy. V knize Pražská kuchyně běžná i sváteční Pavel Růt představuje znovu své rozsáhlé znalosti pražských dějin a jejich nejrůznějších aspektů. Prokazuje přitom nesmírnou erudici literární i uměleckou a jeho nový počin je dalším cenným příspěvkem k poznání málo známé tváře Prahy 19. století a její každodenní historie. Je určena nejen odborníkům a zájemcům o pragensie, ale může poskytnout i praktické vodítko současným pražským restauratérům, gurmetům a gurmánům všeho druhu. V knize jsou zastoupeny recepty pokrmů v té době pro Prahu typické, ale i zápisky z cest na zkušenou, které podnikali známí pražští hoteliéři. Můžete se seznámit s recepty na polévku pro chudé, válečnou kuchařkou, ale také sváteční kuchyní. To vše přináší nevšední pohled na to, jak se od roku 1800 dodneška poměrně radikálně měnila kuchyně, jak co se vybavení týká, tak jídel, která se v ní vařila.
Autor: | Pavel Růt |
Nakladatel: | Argo |
ISBN: | 9788025723814 |
Rok vydání: | 2017 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | vázaná |
Počet stran: | 544 |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Hugo Steiner-Prag
Pavel Růt
-
Atlasova vzpoura
Ayn Rand
-
Hra o trůny
George R. R. Martin
-
Hra o trůny
George R. R. Martin
-
O krtkovi, který chtěl vědět, kdo se ...
Werner Holzwart
-
Tři králové
Zdeněk Ležák
-
Kvítek karmínový a bílý
Faber Michel
-
Edda
-
Příběh služebnice
Atwood Margaret
-
Hobit
John Ronald Reuel Tolkien
-
Zátopek
Jan Novák
-
Dějiny Ruska 20. století - 1.díl
Andrej Zubov
-
Dějiny Ruska 20. století - 2. díl
Andrej Zubov
-
Malý princ/ Le Petit Prince
Antoine de Saint-Exupéry
-
Pohřbený obr
Kazuo Ishiguro
-
Malý miliardář
David Walliams