Pes, který jedl lanýže
17
%
330 Kč 398 Kč
Expedice za 2 až 3 dny
Sleva až 70% u třetiny knih
Víte, co jsou „nahaté“ ravioly, jak se dělá „svaté víno“ a jak chutná scottadito neboli „spálený prst“? Proč je lepší kupovat králíka i s hlavou a co to znamená, když mají těstoviny „duši“? Kde je hlavní město cibule a jaký moučník upekly ženy z Assisi umírajícímu svatému Františkovi? Americká autorka Suzanne Carreiro toho o kulinářských tajemstvích italské Umbrie ví ještě mnohem víc. Její kniha je nejen kuchařkou, ale i cestopisem plným chutí a vůní, průvodcem po restauracích, vinařstvích, polích, sadech a zahradách, i vzpomínkami na lidi, které v tomto starobylém kraji potkala. Pomáhala jim sklízet šafrán, lisovat víno, vyrábět prosciutto, vypravila se na divoký chřest, na lov lanýžů, slavila v Umbrii Vánoce i další svátky – a sepsala pro vás všechno, co se naučila, včetně mnoha užitečných italských slovíček a hlavně desítek podrobně popsaných receptů a návodů.
Autor: | Carreiro Suzanne |
Nakladatel: | Argo |
ISBN: | 9788025724927 |
Rok vydání: | 2018 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | vázaná |
Počet stran: | 400 |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Babička drsňačka
David Walliams
-
Hra o trůny
George R. R. Martin
-
O krtkovi, který chtěl vědět, kdo se ...
Werner Holzwart
-
Tři králové
Zdeněk Ležák
-
Kvítek karmínový a bílý
Faber Michel
-
Edda
-
Příběh služebnice
Atwood Margaret
-
Zátopek
Jan Novák
-
Dějiny Ruska 20. století - 1.díl
Andrej Zubov
-
Dějiny Ruska 20. století - 2. díl
Andrej Zubov
-
Malý princ/ Le Petit Prince
Antoine de Saint-Exupéry
-
Pohřbený obr
Kazuo Ishiguro
-
Malý miliardář
David Walliams
-
Stručnější historie času
Stephen King
-
Příšerné příběhy strýce Montaguea
Chris Priestley
-
Grónské mýty a pověsti
Knud Rasmussen