Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 15.05
PPL Středa 15.05
Osobní odběr Čtvrtek 16.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře

Kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře
12 %

528  Kč 600 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Soubor studií věnovaných areálu poutního kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře u Žďáru nad Sázavou se zabývá nejen vznikem kostela a stavebními dějinami zelenohorského areálu, ale především pak obnovnými pracemi v areálu po roce 1994 (po prohlášení světovou kulturní památkou). Obsahuje texty o průzkumech a restaurování ambitu a kostela, včetně výzkumu a dokumentace krypty, obnovy dlažby, dveří, interiérových omítek, rekonstrukce štukové a malířské výzdoby kopule a restaurování atributu sv. Jana Nepomuckého v kopuli kostela. V závěru knihy jsou zmíněny také vybrané památky v nejbližším okolí - tzv. Dolní hřbitov a barokní most ve Žďáru nad Sázavou. Kniha obsahuje velké množství převážně barevných fotografií a kreseb, které dokumentují minulý i současný stav této významné kulturní památky.
Autor:
Nakladatel: Národní památkový ústav - územní odborné pracoviště v Telči
ISBN: 978-80-904240-0-5
Rok vydání: 2009
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Vazba: vázaná
Počet stran: 248
Zařazení: fotografické publikace sborníky 18. stol. kulturní památky církevní architektura poutní místa katolické kostely 18.-21. stol. obnova a rekonstrukce památek barokní gotika Zelená hora (Žďár nad Sázavou, Č
Mohlo by se vám také líbit..