Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 15.05
PPL Středa 15.05
Osobní odběr Čtvrtek 16.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Podzemní univerzita pražských bohemistů.

Podzemní univerzita pražských bohemistů.
9 %

109  Kč 120 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Práce přibližuje jeden ze svébytných rysů paralelní kultury v "normalizovaném" Československu. Jednalo o tzv. podzemní univerzitu zřízenou na konci 80. let minulého století v oboru bohemistika, kde vyučovali pedagogové vyloučení ze svých vysokoškolských pracovišť. Jako posluchači ji navštěvovali také exponovaní disidenti. Podzemní univerzita bohemistiky pracovala na základě standardního učebního programu a usilovala o zavedení institucionalizovanou formu studia s formálními náležitostmi a zakončením. Po sametové revoluci v roce 1989 se podařilo podzemní univerzitu bohemistiky prosadit do oficiálního studijního programu Filozofické fakulty Karlovy univerzity. Autorka pracovala s archivními prameny a také metodou oral history vyzpovídala tehdejší přednášející i studenty. Kniha tak osahuje osobní postřehy a hodnocení pamětníků.
Rok vydání: 2009
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Vazba: brožovaná
Počet stran: 130
Zařazení: Praha (Česko) disent monografie studium a výuka bohemistika alternativní kultura nezávislé občanské iniciativy
Mohlo by se vám také líbit..