Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Stručný úvod do teorie mýtu

Stručný úvod do teorie mýtu
13 %

140  Kč 160 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih
Robert A. Segal se v této knize na velmi skromné ploše pokouší seznámit čtenáře s možnými teoretickými přístupy ke zkoumání a výkladu mýtu napříč nejrůznějšími vědními obory: pojednává o sporu mezi vědeckým a mytickým výkladem světa, o filosofických, náboženských, psychologických a antropologických teoriích mýtu, o přístupech literárně teoretických, strukturalistických a o reflexi vztahu mýtu a politického uspořádání. Mýtus definuje velmi široce jako společensky vlivný příběh, k němuž se v nejrůznějších teoretických uchopeních váží tři základní otázky: jaký je jeho původ, funkce a téma.

Interpretační možnosti představovaných teorií autor testuje na mýtu o Adónidovi, jednom z řeckých mýtů o krásných mladících, kteří vzbuzují touhu bohyní a dospělých žen, avšak umírají, aniž by dosáhli plné emoční, sociální a sexuální dospělosti. Tam, kde Segal nemůže představovanou teorii na tento mýtus aplikovat, nahrazuje jej mýtem jiným, přičemž zároveň ukazuje, že určité teorie jsou navzdory svému nároku na univerzalitu aplikovatelné pouze na některé typy mýtů. Pojetí mýtu předních myslitelů, jako byl Camus, Lévi-Strauss, Girard, Dumézil, Eliade, Jung nebo Freud, není v Segalově knize pouze představeno, ale je rovněž podrobeno systematické a přehledné komparaci.

Kniha Myth: A Very Short Introduction se krátce po svém prvním vydání dočkala překladů do devíti různých jazyků a slouží jako studijní materiál nejen pro studenty religionistiky a příbuzných oborů řady světových universit, ale rovněž jako přehledná základní příručka teorií mýtu pro odbornou veřejnost.
Autor:
Nakladatel: ExOriente
ISBN: 9788090521131
Rok vydání: ger-
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 160
Mohlo by se vám také líbit..