Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 08.05 )
Česká pošta Čtvrtek 09.05
PPL Čtvrtek 09.05
Osobní odběr Pátek 10.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Česká komunální politika v obcích s rozšířenou působností

Česká komunální politika v obcích s rozšířenou působností
12 %

308  Kč 349 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha přináší politologický pohled na dosud spíše opomíjenou oblast – na českou komunální politiku mezi volbami 1994 a 2006. Zkoumá způsob fungování nejnižší úrovně českého politického systému ve 206 obcích s rozšířenou působností, tedy v jakýchsi mikroregionálních centrech ČR, v nichž žijí tři pětiny obyvatel ČR.Autor se zamýšlí nad teorií komunální politiky a nad teorií koalic, kdy navrhuje nový systém jejich klasifikace. Předmětem výzkumu pak je především typologie a složení koalic v obcích s rozšířenou působností a stabilita tamních voličských vzorců. Privilegovanými subjekty zkoumání přitom byly čtyři velké parlamentní strany – ODS, ČSSD, KSČM a KDU-ČSL. Bylo zjištěno, že i ve větších městech má komunální politika vlastní logiku a dynamiku, která není zcela odvozena od logiky a dynamiky parlamentní.
Autor:
Nakladatel: Centrum pro studium demokracie a kultury (CDK)
ISBN: 978-80-7325-144-4
Rok vydání: 2008
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Vazba: Viazaná
Počet stran: 388
Zařazení: Česko monografie místní správa volební chování lokální politika obecní volby politické koalice obce s rozšířenou působností
Mohlo by se vám také líbit..