Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 08.05 )
Česká pošta Pátek 10.05
PPL Pátek 10.05
Osobní odběr Pondělí 13.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Řád bektášíja a další mystické řády u albánského obyvatelstva na Balkáně

Řád bektášíja a další mystické řády u albánského obyvatelstva na Balkáně
24 %

207  Kč 273 Kč

Odesíláme do 3 až 5 dní

Sleva až 70% u třetiny knih
Tato kniha pojednává o mystických řádech u albánského obyvatelstva na Balkáně s důrazem na bektášíjský řád, jehož světové centrum se od roku 1930 nachází v Tiraně, hlavním městě Albánie. Řád bektášíja je šíitský řád a jeho učení je směsicí islámu, křesťanství a místních zvyků a náboženství.
Autorka se v knize soustřeďuje na dějiny albánského křesťanského obyvatelstva na Balkáně před jeho ovládnutím Osmanskou říší, na islamizaci tohoto obyvatelstva, dále popisuje založení bektášíji a její historický vývoj u Albánců v rámci Osmanské říše a posléze ve 20. a 21. století. Podává také výklad o nauce a zvycích tohoto řádu a jsou zmíněny důležité postavy světové a albánské bektášíje. Zvláštní pozornost je věnována současným osobnostem řádu, jeho dnešnímu stavu a perspektivám. Kniha ukazuje, že bektášíjský řád byl a je moderní; na rozdíl od sunnitů mohou mít bektášíjové jenom jednu manželku, bektášíjská žena nikdy nechodila zahalená a má ve společnosti stejné postavení jako muž.
Autor:
Nakladatel: Centrum pro studium demokracie a kultury
ISBN: 9788073255114
Rok vydání: 2021
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná/paperback
Počet stran: 172
Mohlo by se vám také líbit..