Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Anarchismus a jeho ideály

Anarchismus a jeho ideály
6 %

202  Kč 215 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Ať už anarchisté a anarchistky byli vydavateli novin v 19. století, účastníky „bitvy o Seattle“ při protestech proti globalizujícímu se kapitalismu na samém konci 20. století, nebo vzbouřenci v nedávném řeckém povstání proti neoliberální politice „úsporných opatření“, tak je vždy podněcoval a inspiroval ideál „svobodné společnosti svobodných jedinců“ – svět bez hierarchie a dominance. Ale jak by takový svět vypadal a jak bychom se k němu mohli ubírat?
Anarchismus a jeho ideály poskytuje přístupný přehled historie a potenciální budoucnosti této vize lepšího světa. Kniha i nezasvěceného čtenáře uvádí do často dezinterpretované politické filosofie, upozorňuje na její základní principy a praktiky, stejně jako na vizi svobodné společnosti, která by mohla různým hnutí sloužit jako etický kompas.
Kniha se tak z této anarchistické perspektivy dívá jak různá hnutí, ať už to byly situacionisté, zapatisté, sociální ekologové, nebo alterglobalizační aktivisté, uváděly a uvádějí tyto principy do praxe ve svých bojích proti kontrole státu a dominanci kapitalismu.

„Kniha … představuje cestovní mapu pro mnohá sociální a kulturní hnutí, která se potkávají s anarchismem … a svědčí o neutuchající schopnosti rozvíjet radikální představivost. Je především výzvou k tomu žít revoluci teď a tady, utvářet naše životy tak, aby předjímaly rovnostářskou a kooperativní etiku, na kterou anarchismus aspiruje.“
Silvia Federici, badatelka, učitelka a aktivistka vycházející z radikální, autonomistické, feministické marxistické tradice.
Autor:
Nakladatel: Neklid
ISBN: 9788090756236
Rok vydání: 2020
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná/paperback
Počet stran: 156
Mohlo by se vám také líbit..