Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 14.05
PPL Úterý 14.05
Osobní odběr Středa 15.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Šachy se smrtí

Šachy se smrtí
5 %

65  Kč 68 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih

Je vůbec možné odpustit neodpustitelné?

\n

Román zkoumá hranice odpuštění a cenu, kterou člověk platí za celoživotní zahořklost.

\n

SS Obersturmführer Paul Meissner přijíždí do Osvětimi rovnou z bojů na ruské frontě, kde byl těžce zraněn. Není schopen další aktivní služby a jeho prvním administrativním úkolem je zlepšit upadající morálku mezi německými důstojníky v táboře. Organizuje vznik šachového klubu, který se u mužstva těší oblibě díky pokoutním sázkám na výsledky jednotlivých partií. Když se ovšem Meissner dozvídá, že šachy mezi sebou hrají i vězni, upoutají jeho pozornost zvěsti o údajně neporazitelném židovském hodináři Clémentovi…

\n

Roku 1962 se Clément při šachovém turnaji setkává s Meissnerem. V Osvětimi byl Clément přinucen hrát proti nacistickým dozorcům: pokud vyhrál, směl jednomu ze spoluvězňů zachránit život… V případě prohry by přišel o ten svůj. Meissner, nyní kněz s tichým vemlouvavým hlasem, byl v Osvětimi oním důstojníkem SS, který Clémentovi přikázal hrát, aby se Němci v souboji s údajně neporazitelným Židem mohli utvrzovat ve své nadřazenosti.

\n

Odvážně koncipovaný příběh znovu otevírá témata pocitu viny přeživší oběti stejně jako pocitů viny spolupachatele bezpráví a možnosti pochopení, smíření a odpuštění.

Autor:
Nakladatel: Jota
ISBN: 978-80-7565-867-8
Rok vydání: 2021
Jazyk : Čeština
Vazba: Knihy - vázané
Mohlo by se vám také líbit..