Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 22.04
PPL Pondělí 22.04
Osobní odběr Úterý 23.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Etnické menšiny a česká politika

Etnické menšiny a česká politika
16 %

109  Kč 129 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
V předkládané knize se jednotliví autoři pokoušejí charakterizovat vztah významných českých politických stran k etnické problematice. Pozornost výzkumu byla zaměřena na období po listopadu 1989, protože až pád režimu umožnil svobodnou formulaci a prosazování stranických názorů v pluralitním spektru. V příspěvcích jednotlivých autorů čtenář nalezne jak obecnější teoretické modely vztahu státu k etnickým menšinám a jejich odezvu ve státní politice, tak i konkrétní pohledy na to, jak české politické strany vnímají např. tzv. romskou otázku, fenomén „tradičních menšin“ či „nových etnických menšin“ a s tím spojený potenciál pro vznik tzv. antiimigrantských stran v ČR. V knize samozřejmě nechybí ani shrnutí všech obecných poznatků výzkumu vztahu českých politických stran k etnickým menšinám, jenž byl realizován v rámci Výzkumného záměru Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.
Autor:
Nakladatel: Centrum pro studium demokracie a kultury (CDK)
ISBN: 80-7325-050-0
Rok vydání: 2004
Jazyk : Čeština
Počet stran: 140
Zařazení: Česko studie od 1989 imigranti národnostní menšiny národnostní politika politické strany etnické skupiny migrační politika
Mohlo by se vám také líbit..